Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir!...

7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısı ve İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Görele Emniyet Müdürü Zekeriya Baran,  Karakol Komutanı J.Kd.Bçvş. Hasan Türkoğlu ve Trafik Birimleri tarafından Şoförleri ve yayaları bilgilendirmek amaçlı Hayrullah Koç Parkı yaya geçidinde uygulama yapılarak şoförlere ve yayalara daha bilinçli olmaları İçin broşürler dağıtıldı.

Yayaların kırmızıçizgileri olduğunu söyleyen Görele Emniyet Müdürü Zekeriya Baran "Öncelik yayanın, öncelik hayatın. Trafik güvenliği ciddi bir mesele, diğer güvenlik alanları gibi. Çok can kayıpları verdik, çok acılar çektik. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bundan sonra böyle acılar yaşamasın, trafik konusunda can kaybımız olmasın. Hedefimiz trafik kazasında sıfır can kaybı olsun." ifadelerini kullandı.

"Sayın Yayalar"

2018 Yılında Yapılan Değişiklikle Sürücüler Trafik Işığı İle Belirlenmemiş Kavşaklarda Ve Yaya Geçitlerinde Yayalara İlk Geçiş Hakkını Vermek Zorundadır.

"Sayın Sürücüler"

Yaya Geçitleri, Okul Geçitleri, Ve Kavşaklarda Yayalara Öncelik Verme Zorunluluğu Getirildi. Bu Kurallara Uymayan Sürücülere İdari Para Cezası Uygulanacaktır. Foto: Görele Günboyu Haber