Yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı

Çocukların her yıl Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, Giresun il genelindeki camiler ile uygun mekanlarda başladı.    

 

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur’an kurslarına her yıl çok sayıda çocuk ve genç kayıt oluyor.    

 

Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında açılan Yaz Kur'an kursları Giresun genelinde başladı. Giresun il ve ilçe müftülüklerine bağlı tüm Kur’an kurslarında ve camilerde "Yaz Kur’an Kursu" açıldı. Bu kapsamda İl Müftülüğünce 15 Temmuz Çıtlakkale ile Teyyaredüzü 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında “Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı” düzenlendi.    

Programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Takriben sekiz hafta, tek dönem halinde devam edecek yaz kurslarımızda; Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, temel dini bilgileri, Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) örnek yaşantısını, milli ve manevi değerlerimizi öğrenmenin yanında sosyal ve kültürel birçok aktivitelerle   dolu bir yaz tatili dönemi geçireceğiniz için şimdiden hepinizi kutluyorum.” dedi.  

Yaz Kur’an kurslarının 26 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Müftü Topcan, “Yaz Kur’an kurslarımız sayesinde bir yandan mahallenizde bulunan arkadaşlarınız ile kaynaşma şansı bulurken bir yandan da mahallenizin camisi ve din görevlileriyle tanışacak, burada Kur’an-ı Kerim’i doğru ve usulüne uygun okuma ve anlama imkânı kazanacaksınız. Bu vesile ile kurslarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor. Siz sevgili öğrencilerimize ve değerli hocalarıma başarılar diliyorum.” diye konuştu.   

Programa İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Din Eğitimi Şube Müdürü İsmail Aydın, din görevlileri, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Program, öğrencilerin okudukları ilahiler ile sona erdi.