Yeter artık bu şiddet ve cinayet son olsun

İstanbul'da meslektaşım Avukat Servet Bakırtaş ile Konya'da Kardiyoloji Uzmanı doktor Ekrem Karakaya ile görevleri başında katledildiler.

 

Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımıza eleştirip toplum önüne sürmek ve adeta linç edilmesine zemin hazırlamak artık ülkemizde ürkütücü boyutlara gelmiştir. Sağlıkta şiddet yasası hekimlerin fikirleri alınmadan hazırlanıp doğru uygulanmıyor.

 

Sadece ekmek parası için çalışan Avukatı toplumda taraf gibi gören anlayışı ne yazık ki halen yenemedik. Avukat taraf değildir,hasım değildir. Yargılamada Avukatlar halkın temsilcisi olarak savunma makamında bulunmaktadır. Yargılamada vatandaşa en yakın süje savunma makamını oluşturan Avukatlardır.

 

Onları koruyamadık.

 

Her ikisini de Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, sevenlerine başsağlığı dilerim. 

 

Toplumumuz  nefret ve şiddet söylemi ile yayılan iklimi önlemeyen anlayışa mahkum olmuştur. Bu iklimi değiştirmeden şiddeti önleyemeyiz. Siyasi iktidarın her cinayetten sonra önleyeceğiz söylemlerine rağmen gerekli tedbirler alınmadığı için sık sık bu acıları yaşıyoruz.

 

Her bir bireye başta medyaya, devleti yönetenlere önemli işler düşüyor. Avukata, Doktora, Kadına ve kısacası insana yönelik şiddet suçtur ve bir insan hakları ihlalidir. Bunu sürekli tekrarlamak gerekli, şiddeti ve cinayeti önleyecek tedbirleri istemek her birimizin görevi olmalıdır.

 

Yeter artık bu şiddet ve cinayet son olsun.

                                                       AV.GÜLTEKİN UZUNALİOĞLU

                                                       CHP GİRESUN İL BAŞKANI