"YÜZDE 15' LİK ZAM ERİDİ"

Hürriyetçi Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Tekin Akdağ, TÜİK' in ocak ayı enflasyon rakamlarına göre, memur ve memur emeklisine yapılan %15'lik Ocak zammının şimdiden, yüzde 6,70 azaldığını bildirdi. Akdağ yaptığı basın açıklamasında, “Her gün sabah uyandığımızda iğneden ipliğe yağmur gibi yağan zamlarla karşılaşıyoruz” dedi.
“Yapılan bu zamlarla memur, emekli dar gelirlinin alım gücü daha da düşmektedir” diyen Akdağ;
“2028 yılına kadar yeni bir seçim olmaması, dikkate alındığında uygulanacak kemer sıkma politikasının en büyük muhatabı, her zamanki gibi, memur, işçi ve emekli gibi dar ve sabit gelirli kesim olacaktır, şüphesiz. Enflasyon rakamlarının manipüle edildiği genel inancı ile değerlendirdiğimizde, yapılacak enflasyon zammının kaybedilen alım gücünü karşılayabilmesi mümkün görülmemektedir. Bu şartlar altında memur ve emekliler için 2024 yılının zor, 2025 yılının çok daha zor geçeceğini tahmin etmek hiç de zor değildir.
Tüm bu sebeplerle, Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, hemen hemen, her açıklamamızda refah payı uygulamasının önemine dikkat çektik, ancak kamuyu, adeta esir almış, sarı sendikacılık anlayışını ve vurdumduymazlığı aşamadık maalesef. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, buradan tüm sendikalara, bilhassa, üye sayısı büyük, ancak gündeminde, bir türlü, memur ve emekli olmayanlara sesleniyoruz, gelin refah payı uygulamasını çok daha yüksek sesle dillendirelim. Hiç bir sendikal kıskançlık duymadan, alacağınız eylem kararına, şartsız destek veririz. Bir kere de olsa, sorumluluğunuzun ağababalarınıza değil, kamu çalışanlarına karşı olduğunu hatırlayın! Aksi takdirde, kamu çalışanları ve emekliler için, gidişat hiç de iyi olmayacaktır.”