İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz.
İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Görele Kadın Kolları Başkanı Semra Palak” Anayasamızı açıkça ihlal eden, halk iradesini yani Meclisimizi tanımayan zihniyet 2 yıl önce İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek “Padişahım, sen çok yaşa!” demiştir. Bugün kadınlarımızla birlikte her zamankinden daha iradeli, kararlı ve yüksek sesle diyoruz ki: Eşitlik mücadelemizden, haklarımızdan ve İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır “ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Görele Kadın Kolları Başkanı Semra Palak” Anayasamızı açıkça ihlal eden, halk iradesini yani Meclisimizi tanımayan zihniyet 2 yıl önce İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek “Padişahım, sen çok yaşa!” demiştir. Bugün kadınlarımızla birlikte her zamankinden daha iradeli, kararlı ve yüksek sesle diyoruz ki: Eşitlik mücadelemizden, haklarımızdan ve İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır “ dedi.
Kadınların iradesi tek adam rejiminden büyüktür. İstanbul Sözleşmesi kadın mücadelesinin ve tüm kadınların en temel hukuki güvencesidir diyen Palak” Hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye’nin demokrasiden hızla uzaklaştığı dönemde İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi bu durumun sembolüdür. Sözleşmeyi savunmak anayasayı savunmak anlamına geliyor bizler için ret kararını anayasaya aykırı buluyoruz. Gerekçesini incelediğimizde bunun ikrarını görüyoruz. Asla sözleşmeden vazgeçmeyeceğiz. Bu metin suçun ikrarıdır. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" dedi.
Kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyleyen başkan Semra Palak" Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin ve daha binlerce kadının hepsinin hikayesi aynı olduğunu boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar, boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için Mecliste komisyonlar kuranlar, 'aileleri parçalatmayacağız' diye dört bir yerden açıklama yaptıranlar, nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 sayılı Yasa'yı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi'nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, öldüreni değil, öleni suçlayanlar, katilleri, yargılamadan, hak ettikleri en ağır cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur." dedi.
"Hiç niyetimiz yok"
Yıllardır yasaların etkili uygulanmadığını, erkek şiddetine karşı acil önlem planı yapılması gerektiğini gündeme getirdiklerini hatırlatan Palak, tüm bu çağrılara kulak tıkayanların kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açtığını vurguladı. Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdir. İstanbul Sözleşmesi'ni hedef alıp sözleşmeden çekileceğini tartışmak kadına yönelik şiddeti teşviktir. Susmaya, itaat etmeye, birbirimizi yalnız bırakmaya, şiddetle yaşamaya ya da canımızdan olmaya hiç niyetimiz yok. Kadınların, örgütlenerek, birbirine kenetlenerek, yaşamı elinden alınmış katledilmiş kız kardeşlerinin gülüşlerini yüzlerine yerleştirerek mücadele edeceğini, Cumhuriyet'le kazanılan hakları kısıtlayan zihniyete birlikte karşı koyacaklarını ifade eden Başkan Palak Cumhuriyet'in bir kadın devrimi olduğuna dikkati çekti.
"İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmak Cumhuriyet değerlerini tartışmaya açmaktır." diyen CHP Görele Kadın Kolları Başkanı Semra Palak” Kadınların dişiyle, tırnağıyla kazandığı hakları teslim etmeyeceğini söyledi.
"Varız, eşitiz, haklarımızın bilincindeyiz"
Kadın ne zaman siyasette, yerel yönetimlerde, sendikalarda, hayatın ve toplumun her alanında yüzde 50 oranında temsil edilecek, işte kadınlar o zaman özgürleşecek. Biz kadınlar, 'varız, eşitiz, haklarımızın bilincindeyiz' demeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı. Kadınların hayatını kendi siyasi çıkarlarınız için malzeme yapmanıza izin vermeyeceğiz." diyen Palak, kadınların ''Ölmek istemiyorum", "Ölmeden koruyun beni", "Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız" çığlıklarının yükselmediği bir hayatı birlikte kuracaklarını dile getirdi.
Kadınların yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağının altını çizen Palak, "Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olacağız. İstanbul Sözleşmesi'ne ve 6284 sayılı Yasa'ya hiç kimsenin dokunmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.
“KORKMUYORUZ, SİNMİYORUZ”
Biz kadınlar korkmuyoruz, sinmiyoruz, zalimlere itaat etmiyoruz, geri durmuyoruz. Onlar korku yaymaya çalıştıkça, bizim örgütlü gücümüz her geçen gün büyüyor. Onlar dallarımızı budamaya çalıştıkça, bizim köklerimiz güçleniyor. Başta TBMM olmak üzere her platformda bu sözleşmenin gereklerinin yapılmasını sağlamak için kadın hareketiyle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahalleler, meydanlar dahil bizim için mücadele alanıdır. Vicdan sahibi her erkeğin annesi, eşi, kardeşi, arkadaşı olan ve yaşamın eşit ortağı olan kadınlarla beraber olacağını biliyoruz. Biz, hep birlikte bu zulme dur diyeceğiz. Türkiye’ye aydınlık günleri bizler getireceğiz!” goreleden haber-medya